🔥 Promoție! Cadou GRATUIT la comenzi de peste 1000 RON! 🎁

Agent de decapare a ouălor Vajco vajo 100 g

Cod: 68060
5,51 RON 4,63 RON fără TVA
În stoc

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

O rețetă încercată și testată de la bunicile noastre de murat ouă.

Utilizare

Se amestecă conținutul pungii în aproximativ 6-10 litri de apă rece și se toarnă soluția peste ouăle puse într-un recipient din sticlă sau gresie, astfel încât acestea să aibă o adâncime de cel puțin 1/2 inch. 5 cm sub suprafață. Acoperiți recipientul cu celofan și păstrați-l într-un loc întunecat și răcoros. Temperatura nu trebuie să scadă sub 1°C. Această cantitate ar trebui să fie suficientă pentru aproximativ 100 de ouă. Utilizați ouă în decurs de 12 luni. De obicei, în soluție se formează un precipitat. Soluția folosită poate fi turnată în natură în stare diluată fără a provoca daune (reduce aciditatea solului).

Compoziţie

hidroxid de calciu E526.

Observa

Mesaj de la utilizator:
Păstrez ouăle în septembrie și octombrie când am surplus, în VAJA. Le folosesc de Crăciun pentru a coace prăjituri dacă găinile se opresc de ouat în acel moment. Daca nu, il folosesc in chifle pana primavara. Pot să bat albușurile frumoase până la vârfuri tari, fără probleme. Cu aceste ouă murate, trebuie doar să fii foarte atent când separați albușurile de gălbenușuri înainte de a bate. Albusul nu este la fel de precis separat ca consistenta de galbenus, pare mai subtire si ii place sa se amestece cu galbenusul.

7 motive bune pentru care ar trebui să mâncăm ouă!
Ouăle sunt considerate un superaliment. Au cel mai echilibrat conținut de substanțe importante din punct de vedere nutrițional, conțin aproape toate vitaminele importante și sunt ușor de digerat. În plus, conțin o proporție mare de proteine, așa că sunt potrivite pentru oricine dorește să slăbească în exces sau să câștige mușchi.

1. Conțin o proporție mare de proteine de calitate
Slăbești? Atunci cu siguranță ar trebui să includeți ouă în dieta dvs. Ouăle conțin proteine care sunt mai valoroase din punct de vedere biologic decât proteinele din carne sau lapte. Sursa lor principală este albușul de ou. Aceasta este cea mai mare componentă a materiei uscate a oului și conține 10 până la 12% proteine. Conținutul de proteine din gălbenuș este de aproximativ 16%. Proteinele din ou sunt valoroase mai ales pentru conținutul lor ridicat de aminoacizi esențiali, care sunt necesari oamenilor deoarece nu le pot produce în organism. De asemenea, sunt foarte digerabile (98 până la 100%).

2. Sunt pline de vitamine și minerale
Toate vitaminele sunt reprezentate în ou cu excepția vitaminei C. Vitaminele liposolubile (A, D, E, K) predomină în gălbenuș, în timp ce vitaminele B se găsesc în albus Mineralele sunt reprezentate în principal de un conținut ridicat de fier, fosfor, potasiu și zinc, iar printre oligoelemente, de ex. seleniu.

3. Albușurile sunt fără grăsimi
Cea mai dezbătută componentă a ouălor sunt grăsimile găsite în gălbenușul de ou. Acestea reprezintă aproximativ 2/3 din substanța uscată a gălbenușului de ou. Din punct de vedere nutrițional, cele mai importante sunt fosfolipidele, care reprezintă aproximativ o treime din grăsimile din ou. Acestea au un efect pozitiv asupra structurii și funcției celulelor. Albusul de ou, in schimb, nu contine grasimi si are si o valoare calorica scazuta.

4. Ouăle conțin acizi grași valoroși
O componentă importantă a grăsimilor sunt acizii grași. Un ou obișnuit conține aproximativ 6 g de acizi grași. Unii acizi grași din ouă au proprietăți antitrombotice, antiaterosclerotice și antiinflamatorii, iar consumul lor crescut acționează ca prevenire a bolilor cardiovasculare (ateroscleroză, tromboză), artritei reumatoide și are alte efecte pozitive. Pentru copii, în special copiii sub 3 ani, acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului și a ochilor. La persoanele în vârstă, acestea contribuie la echilibrarea nivelurilor hormonale, care se modifică în timpul îmbătrânirii.

5. Ouăle au valoare nutritivă ridicată
Ouăle sunt printre cele mai valoroase alimente datorită valorii lor nutritive ridicate. Un ou mediu are o valoare energetică de 332–387 kJ. Principala sursă de energie este gălbenușul.

Potrivit Food Standards Agency, nu este necesar ca majoritatea oamenilor (cu excepția celor care suferă de hipercolesterolemie) să-și limiteze consumul de ouă.

„Pentru persoanele sănătoase, consumul a 1-2 ouă pe zi nu prezintă niciun risc, atâta timp cât dieta lor nu conține un aport excesiv de alte surse de colesterol și acizi grași saturati”. În alimentația copiilor cu vârsta cuprinsă între 6–12 luni, se recomandă consumul a 4 gălbenușuri de ou pe săptămână, deoarece gălbenușul este o sursă valoroasă de fier foarte biodisponibil. „Cu toate acestea, albușurile nu trebuie date copiilor mici din cauza riscului de alergii”, adaugă Kamila Míková.

6. Nu trebuie să ne facem griji pentru colesterol.
Colesterolul este, de asemenea, asociat cu ouăle. Preocupările legate de aceasta se numără printre cauzele scăderii consumului de ouă în majoritatea țărilor dezvoltate, inclusiv în Cehia. Cu toate acestea, colesterolul este esențial pentru funcționarea normală a corpului uman. Nivelul de colesterol din organism este puternic dependent de metabolismul individual al fiecăruia dintre noi. Dieta o poate influența relativ puțin, cel mult 30%.

Nivelurile ridicate de colesterol din serul sanguin se numără printre factorii de risc pentru boli ale sistemului cardiovascular. Formarea lui este cauzată de un aport crescut de energie totală în dietă, în special de aportul de grăsimi cu un conținut mai mare de acizi grași saturați. O creștere a nivelului de colesterol poate apărea și atunci când se consumă o dietă bogată în energie care nu conține colesterol. Totuși, o serie de studii au arătat că consumul pe termen lung (6 luni) a 2 ouă pe zi a dus la o scădere ușoară a nivelului de colesterol.

„Ouăle de astăzi conțin, de asemenea, mai puțin colesterol. „Acest lucru a fost realizat datorită creșterii găinilor și modificării amestecurilor de furaje”, subliniază Kamila Míková.

7. Salmonella nu este o problemă cu ouăle din cutie
Salmonella sunt microorganisme care provoacă boli periculoase. Ouăle sunt cel mai adesea citate ca sursă a acestor boli. Contaminarea cu Salmonella provine fie de la o găină ouătoare bolnavă, fie din mediul de reproducție. Cojile de ouă sunt cele mai contaminate, mai ales dacă sunt murdare cu fecale sau așternut. Salmonella este distrusă doar printr-o încălzire suficientă.

Ouăle cu coajă sunt uneori deteriorate sau contaminate, iar microorganismele pot fi apoi transferate din coajă nu numai în ou, ci și în împrejurimile oului - pe mâini, suprafețe de bucătărie, vase, alte alimente etc. Dacă vă este frică de microbi periculoși, atingeți ouăle din cutie. Cochilia, care poate găzdui salmonella, este îndepărtată din acestea și, de asemenea, sunt supuse pasteurizării, care ucide microorganismele.

Parametri suplimentari

Categorie: Ingrediente pentru gătit și coacere
Greutate: 0.1 kg

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Doar utilizatorii înregistrați pot face postãri. Vă rugăm să vă conectați sau să vă înregistrați.

Nu completaţi acest câmp:

Verificare de siguranță